skip to Main Content

Eindelijk is het zo ver. Op 15 januari is de bouw van het sociale en ecologische woonproject Groene Mient in de Vruchtenbuurt in Den Haag officieel van start gegaan. Dit gebeurde met een feestelijke bijeenkomst van toekomstige bewoners van Groene Mient en hun familieleden met omwonenden van het project, buurtinstanties, de wethouder en gemeenteambtenaren, architecten en adviseurs.

Op het bouwterrein werd onder luid gejuich de start officieel aangekondigd door wethouder Joris Wijsmuller  met drie luide gongslagen.

De toekomstige bewoners liepen met brandende fakkels naar de plek waar ieders nieuwe huis gebouwd gaat worden.  Op het terrein gaven brandende lichtjes de contouren aan van het nieuwe woonproject.

De naast het bouwterrein gelegen Vlierboomschool stelde gastvrij ruimte beschikbaar voor een feestelijke hapje en een drankje, toespraken en cadeautjes. Voorzitter Gita van Duinen overhandigde iedereen een lantaarntje als symbool van het licht van de vele ideeën van de mensen betrokken bij het project.  (Lees de toespraak van Groene Mient voorzitter Gita van Duinen). Wethouder Wijsmuller overhandigde Groene Mient haar eerste oplaadpaal voor elektrische auto’s.

Buurtbewoners hadden al eerder in de week gemerkt dat aannemersbedrijf Sprangers op het terrein was begonnen met de voorbereidingen van de bouw.

De oplevering van de huizen is naar verwachting eind 2016. Het is voor het eerst in Den Haag dat een bewonersinitiatief (CPO) als Groene Mient zo’n groot sociaal en ecologisch woonproject weet te realiseren. En dit in amper drie jaren tijd.

Bekijk het fotoverslag van de feestelijke gebeurtenis.

Bekijk ook de foto van de fakkelloop op het bouwterrein gemaakt door Rikkert van der Geld met een 360 graden camera.

Bekijk ook het journaal op TV Den Haag.

Translate »
Back To Top